Att tänka på innan du tar ett sms lån

Det finns en del saker du bör tänka på innan du lånar pengar. Vi går igenom några viktiga faktorer som det är bra att ha koll på innan du tar ett smslån.

Smslån är populärare än någonsin och många väljer att låna pengar på internet. Här har vi gjort en liten checklista som du bör gå igenom inom du väljer att låna pengar. Vi jämför smslån och får provision på att göra det, men vi vill samtidigt inte att du som besökare sätter dig i skiten. Här kommer några punkter som du bör veta om.

Orsak
Varför behöver du ta ett sms lån? Här gäller det att försöka komma ifatt verkligheten och inse att du kanske sitter i trubbel. Är det så att du månad efter månad har dåligt med pengar så kommer inte ett sms lån vara lösningen utan då måste du titta på dina övriga utgifter och se om du kan minska på dom.

Syfte
Varför behöver du låna pengar? Det har såklart lite att göra med orsaken. Du kanske vill låna pengar till en resa eller behöver betala en faktura som snart löper ut? Se verkligen till att låna pengar till något vettigt och vänta hellre med nöjen än att skuldsätta dig.

Välja smslån
Om du bestämt dig att ta ett sms lån så är det viktigt att du väljer rätt. Har du aldrig tagit ett lån tidigare så finns det många aktörer som erbjuder dig ett smslån helt gratis om du är ny kund. Har du tagit smslån tidigare så ska du så klart titta på det lånet som har lägst avgifter och bra villkor. Vi rekommenderar Vivus just nu pga deras vänliga inställning och förståelse för sina kunder. Alla smslån som vi listar på vår sida är bra och följer finansinspektionens regler, dock så ser avgifterna olika ut.

Att kunna betala tillbaka
Är du osäker på om du kan betala tillbaka ditt lån? Avstå då från att låna pengar. Dom flesta kreditgivarna tjänar mest pengar när ditt lån har löpt ut och du inte har betalat tillbaka så där kan du ibland åka på en straffavgift. Se till att du bara lånar om du verkligen har koll på att du får in pengar innan sista betalningsdagen. Kom ihåg att det kan ta upp till 3 dagar tills kreditgivaren ser att en betalning är gjord.

Avslutningsvis vill vi säga att det är okej att låna pengar, så länge man har stenkoll på dom här punkterna vi nämnde ovan. Det gäller att inte sätta sig i skiten helt enkelt och endast låna till viktiga saker som till exempel en räkning eller annan akut faktura. Vi hoppas att vår sida är givande och att du hittar ett lån som passar dig. Lycka till!