Det bästa och smslånen just nu!

Du kan spara många hundralappar genom att välja det rätta sms lånet. Här går vi igenom vilka smslån som är billigast just nu och småsaker som kan vara bra att tänka på innan du lånar pengar.

Oftast vill man kunna låna pengar snabbt och helst vill man kunna ta ett sms lån direkt på nätet så att man får pengarna inom några minuter. Man orkar kanske inte läsa igenom alla recensioner och sen sitter man helt plötsligt med ett dyrt smslån som kostar dig mer pengar än vad du hade räknat med. Det finns dock kreditgivare som ser en stor efterfrågan på snabblån som INTE kostar mycket pengar. Vi förstår att företagen som lånar ut pengar till dig tar en risk och behöver få betalt för den risken, men någonstans så finns det en gräns tycker vi hur mycket den risken får kosta.

Här har VIVUS hittat en bra modell tycker vi. Dom är billigast på marknaden när det gäller snabba lån och deras affärsmodell går inte ut på att lura sina låntagare. Vi har faktiskt provat att låna pengar hos dom flesta kreditgivarna utan deras vetskap och Vivus var den kreditgivare som stack ut mest av alla på ett positivt sätt.

Vi lånade hos dom, vilket gick smidigt och vi fick pengarna inom några minuter efter att vi hade ansökt på deras hemsida. Det vi ville testa var hur dom “fungerade” under tiden vi hade lånet hos dom och vad som hände om vi inte lyckades betala tillbaka pengarna i tid som faktiskt många inte klarar av att göra i dagens samhälle.

Vi börjar med Vivus priser. Dom är billigast på marknaden just nu och har ett erbjudande att du kan låna upp till 6000 kr i smslån gratis utan ränta och avgifter mot att du betalar tillbaka ditt lån i tid. Om du redan har lånat pengar hos dom tidigare så kan du låna mellan 1000-14000 kr mot en avgift på 10% av lånet. Lånar du 1000 kronor så betalar du alltså tillbaka 1100 kr till Vivus.

Det andra är hur Vivus hanterar dig som kund. Vi har som sagt provat att ta ett smslån hos Vivus och det var väldigt smidigt att ta ett lån hos dom. Men många företag ger ut lån snabbt så vi ville också prova hur dom gjorde om vi inte betalade tillbaka smslånet i tid.

Först fick vi ett mail där det står fakturauppgifter och hur mycket det kostar att förlänga lånet om vi inte skulle hinna betala tillbaka i tid. När betalningsdatumet hade passerat så fick vi vår första påminnelse via mail där vi blev uppmanade att betala tillbaka lånet och om vi inte kunde så gick det att förlänga lånet i 7-30 dagar mot en mindre avgift. Vi valde att förlänga lånet i 7 dagar och sedan gick det över sista betalningstiden igen och då fick vi vår andra påminnelse att betala tillbaka eller förlänga lånet.

Nu valde vi att helt enkelt vänta och se hur dom skulle hantera det när vi “inte kunde betala tillbaka”. Det gick ett par dagar sen ringde det faktiskt upp en kille från Vivus som snällt berättade att vårt lån hade löpt ut och även informerade om dom olika alternativen som finns om man vill förlänga lånet. Han frågade även om vi hade möjlighet att betala tillbaka lånet och sa att han inte lägger på någon “straffavgift” för att jag har dröjt flera dagar om vi hade möjlighet att betala tillbaka lånet i dagarna.

Vi tycker det är helt rätt av dom att hantera en sån situation på det sättet! Vivus valde att ringa upp oss och fråga hur det stod till istället för att skicka en faktura med en betalningspåminnelse + extra avgift.

Efter samtalet med supporten så betalade vi in lånet och fick meddelande inom kort att lånet var betalat och att vi fått högre kreditgräns.

Sammanfattningsvis så kan vi säga att det finns och kommer alltid att finnas en efterfrågan på mindre lån i Sverige, och Vivus är en av dom kreditgivarna som har förstått det och väljer att hantera sina kunder på ett schysst sätt. Sen ska man också komma ihåg att smslån oftast är dåligt för den som inte klarar av att betala tillbaka i tid. Kolla alltid med dina vänner eller din familj om du kan låna pengar av dom istället för att ta ett smslån. Om du ska ta ett lån, låna endast den summan du behöver och inte en krona mer!

Har du en positiv erfarenhet av någon kreditgivare?